Chirtoacă se plânge că are dosar politic, dar cere condamnarea Silviei Radu după modelul dosarului fabricat pe numele fostului primar de Taraclia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Edilul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, se adresează europenilor, relatându-le despre situația dosarelor în care este cercetat, cele 10 primării câștigate de Partidul Democrat în ultimele două săptămâni, epopeea bradului din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), edilul interimar al Chișinăului și plângerea care ar urma să fie depusă la CEDO.

Într-o scrisoare în limba engleză, adresată cancelariilor europene, dar și ambasadelor UE și SUA la Chișinău, Chirtoacă declară că noul edil al Capitalei comite abuzuri, prin faptul că i-a demis pe 2 șefi de direcții și că a interzis comunicarea cu presa.

Chirtoacă nu a ezitat să spună partenerilor externi ai țării noastre și despre epopeea Pomului de Crăciun. Acesta spune că cetățenii au fost mințiți, al doilea pom a fost tăiat ilegal, amintind despre cazul primarului de la Taraclia, condamnat pentru că a tăiat câțiva copaci.

Citește și: Fostul primar de Taraclia Serghei Filipov și-a făcut dreptatea la CSJ într-un dosar fabricat care i-a luat patru ani din viață

„Așa-numitul primar interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a luat decizii abuzive care limitează mass-media pentru a comunica cu departamentele primăriei, a intimidat angajații și a respins abuziv doi șefi de departamente. Săptămâna trecută a avut loc o poveste complet stupidă și ridicolă cu pomul de Crăciun la Chișinău (din nou după 10 ani): un copac de 30 de metri a fost comandat de Silvia Radu din Munții Carpați, din Ucraina, pentru a fi cel mai înalt. După o săptămână de minciuni, copacul a fost adus la Chișinău, dar totul a fost un fiasco complet, pentru că nu era copacul din fotografia prezentată acum o săptămână, ci altul, rău, pentru că muncitorii nu puteau ajunge cel real cu camioanele din pădure și pentru că era prea greu. De asemenea, copacul a suferit din cauza transportului. Sâmbătă, imediat după ridicare, copacul a fost scos în bucăți și înlocuit cu unul din orașul nostru (arătând și decorat destul de asemănător cu cei pe care i-am avut în ultimii ani), cumpărat de Silvia Radu din banii proprii și tăiat în aceeași zi dintr-o curte de grădiniță (tăiată ilegal, fără autorizație). Mai presus de toate, Silvia Radu, într-un mod propagandistic, ne-a acuzat, liberalii, că din cauza noastră și a „presupusului” SMS, a avut toate problemele cu pomul … (trebuie să reamintim că aproximativ un an și jumătate în urmă, primarul din Taraclia a fost arestat, condamnat, suspendat după ce a fost condamnat etc., din cauza tăierii unor copaci)”, se arată în scrisoarea lui Chirtoacă.

De menționat că fostul primar al orașului Taraclia, Serghei Filipov, a fost achitat de Curtea Supremă de Justiție în dosarul în care se cerea atragerea la răspundere penală pentru exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu. În fapt, în 2013, edilul a emis o dispoziție privind defrișarea a 31 de arbori din specia tuia occidentală într-un scuar din fața primăriei. Despre câștigul în cauza sa, acesta a informat pe o rețea de socializare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...