Detaliul care face din Tesla Model 3 o mașină de invidiat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deși este aproape imposibil să intri în posesia unei mașini Tesla Model 3 pe parcursul următorului an din viața ta, autoturismul a obținut o certificare importantă, scrie Playtech.ro.

Sunt multe motive să visezi la un Tesla Model 3. Mulți și-o doresc pentru simplul fapt că este cea mai ieftină mașină electrică a producătorului american, iar această performanță nu va fi egalată prea curând. Prea puțini erau convinși însă că are o autonomie de invidiat, comparabilă cu a unor maișini de două sau de trei ori mai scumpe.

Model 3 tocmai a fost certificată de EPA. Environmental Protection Agency sau Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite ale Americii a confirmat în mod obiectiv abilitățile mașinii accesibile de la Tesla. Din câte se pare, în urma testelor oficiale ale autorităților americane, bolidul se poate lăuda cu 310 mile la o încărcare. Asta înseamnă că poți să parcurgi 498,8 kilometri din momentul în care ai scos-o de la priză.

În final, noua mașină greu de achiziționat a celor de la Tesla a fost clasificată ca fiind una dintre cele mai eficiente și accesibile mașini electrice disponibile la această oră pe piață. Valorile obținute în testele EPA sunt foarte importante la nivelul întregii industrii, deoarece reprezintă cifrele pe care producătorii din industria auto le folosesc în reclame, atunci când se laudă cu eficiența consumului de combustibil.

Valoarea de aproape 500 kilometri per încărcare a fost obținută de autoritățile americane într-un ritm de condus combinat, atât prin oraș, cât și pe autostradă cu o singură încărcare. În privința costurilor aferente utilizării mașinii în acest ritm de consum, EPA a estimat că, dacă Tesla Model 3 ar folosi combustibil tradițional, consumul ar fi de 1,79 litri per 100 de kilometri.

Este important de reținut că, deși testele au fost realizate cu o mașină Model 3 de producție, a fost vorba de versiunea cu baterie mai mare, care costă 44.000 de dolari. Modelul standard de 35.000 de dolari te ține doar 355 de kilometri departe de priză.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...