00:58:49 20.04.2024
Stiri

Vicepreședintele Partidului „ȘOR” a efectuat încă o vizită la Bruxelles. Tauber s-a întâlnit cu mai mulți deputați ai PE

Politică 04.12.2017 13:09 Vizualizări1420 Autor: Ziarul National
Vicepreședintele Partidului „ȘOR” a efectuat încă o vizită la Bruxelles. Tauber s-a întâlnit cu mai mulți deputați ai PE


Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a efectuat săptămâna trecută o vizită de lucru la Bruxelles, la invitația membrilor Parlamentului European (PE). Acesta s-a întâlnit la Bruxelles cu deputați europeni, care reprezintă diferite țări și grupuri din PE, iar în cadrul întâlnirilor „s-a discutat despre situația politică din R. Moldova, viitoarele alegeri parlamentare din 2018 și cooperarea cu UE”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Sursa citată notează că a fost abordată situația creată în jurul liderului partidului, primarul de Orhei Ilan Șor și activitatea sa.

„În cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte legate de urmărirea penală continuă a lui Ilan Șor, numeroasele tentative de presiune asupra sistemului judiciar și a procuraturii. Marina Tauber a vorbit despre noile proiecte și reforme implementate cu succes în Orhei în ultimele luni. De asemenea, vicepreşedintele formaţiunii politice a discutat şi aspecte cu privire la construirea partidului, precum şi rezultatele activității Partidului „ȘOR””, se arată în comunicatul de presă.

În alt context, deputații europeni au rămas surprinşi de termenul-record în care a fost implementat proiectul „Locuinţe Sociale” în municipiul Orhei, a spus Marina Tauber. Administraţia publică locală din Orhei a avut nevoie de doar de două luni pentru a construi prima casă cu patru apartamente. Potrivit deputaţilor PE, acest proiect pilot va deveni, fără îndoială, unul dintre cele mai populare din Moldova.

De asemenea, deputații europeni au susținut programul inițiat de primarul orașului cu privire la întoarcerea compatrioților acasă şi metodele aplicate pentru implementarea acestui program. Acest subiect, în mod deosebit, a trezit interesul deputaților europeni din Italia, unde, în prezent lucrează cel mai mare număr de cetățeni moldoveni. „Astfel, în cadrul unei întâlniri cu deputatul italian din cadrul PE, reprezentant al grupului Conservator și Reformist, Remo Sernagiotto, s-a discutat, de asemenea, situația cetățenilor moldoveni cu reședința în Italia, posibilitatea de a obține un loc de muncă legal pentru aceștia și acordarea sprijinului diasporei moldovenești”.

Reprezentantul grupului Partidului Popular European (PPE), deputatul european din Italia, Alberto Cirio, care este și membru al delegației Comisiei Parlamentare pentru Asocierea UE-Moldova, a propus mai multe proiecte sociale destinate locuitorilor din Orhei. În special, el a atras atenția asupra dezvoltării în continuare a proiectului social cu privire la Centrul de Plasament a animalelor fără stăpân.

De asemenea, Marina Tauber a avut un şir de întrevederi bune cu Europarlamentarii austrieci, se mai arată în comunicatul formațiunii. În acest context, reprezentantul PPE, membru al Comisiei pentru petiții și al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, Heinz K. Becker a apreciat programul politic al Partidului „ȘOR” și activitatea eficientă a liderului Ilan Şor. Totodată, deputatul din Austria, Barbara Kappel, reprezentanta grupului „Europa Națiunilor și Libertății” și comitetelor pentru afaceri economice și monetare și pentru industrie, cercetare și energie din cadrul PE a rezumat dialogul Marinei Tauber cu membrii PE din Austria, menţionând că „Austria este una dintre țările care poate fi una dintre cele mai bune modele pentru dezvoltarea R. Moldova, având în vedere similitudinea în dimensiunea teritoriului ambelor țări”.

Marina Tauber a efectuat mai multe întâlniri legate de dezvoltarea organizaţiei de tineret a Partidului „ȘOR”, participarea tinerilor la programele și evenimentele europene. „Unul dintre cele mai importante și noi proiecte ale Partidului „ȘOR”, care a fost discutat la toate întâlnirile de la Bruxelles, a fost ideea înființării Academiei de Integrare Europeană, care tinde să susțină și să dezvolte valorile europene în Moldova și să contribuie la formarea unei clase politice absolut noi a țării noastre. În acest sens, reprezentanţii PE au salutat pozitiv implementarea acestui proiect, etalând sprijinul şi implicarea activă în dezvoltarea acestui proiect”.

Deputații europeni și-au exprimat disponibilitatea de a veni în R. Moldova pentru a acționa în calitate de oratori în fața publicului din Moldova pe teme de actualitate legate de integrarea europeană, a subliniat Tauber. „Vreau să menționez că Partidul „ȘOR” pregătește o serie de proiecte, dintre care unele sunt de importanță națională, iar unele sunt planificate la Orhei, un oraș care, potrivit deputaților europeni, este deja un exemplu pentru întreaga țară, un exemplu al modernizării de succes. Aceste inițiative au fost discutate în detaliu împreună cu colegii europeni. Ei au împărtășit cu bunăvoință experiențele, sfaturile practice și recomandările importante pe care le vom lua în considerare", a declarat Marina Tauber după încheierea vizitei.

Reamintim că pentru Partidul „ȘOR” aceasta nu este prima vizită în sediul instituţiilor UE. La 4 octombrie 2017, cu permisiunea instanței, liderul partidului, Ilan Șor, a efectuat prima sa vizită la PE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md