23:37:08 28.03.2024
Stiri

Unde a fost găsit băiețelul de 10 ani, dat dispărut la Chiștelnița: „Tânjește după mama sa biologică”

Social 04.12.2017 13:20 Vizualizări5379 Autor: Ziarul National
Unde a fost găsit băiețelul de 10 ani, dat dispărut la Chiștelnița: „Tânjește după mama sa biologică” dse.md
Poză de la operațiunea de căutare a băiatului din Chiștelnița


Băiețelul de 10 ani din satul Chiștelnița, raionul Telenești, dat dispărut sâmbătă dimineață, a fost găsit în noaptea de duminică, la ora 3.00, la Gara din Bălți.

Acesta dispăruse de acasă din după-amiaza zilei de vineri, iar sâmbătă a început să fie căutat de zeci de salvatori și polițiști din raion.

Primarul de Chiștelnița, Constantin Ciobanu, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că aceasta nu era prima tentativă a băiatului de a pleca de acasă: „S-a mai întâmplat și în luna mai curent, și mai înainte. De fiecare dată îl găseam timp de maximum 24 de ore. De data asta a durat mai mult”.

Un tractorist le-a spus celor care îl căutau că a văzut un copil mergând pe jos în direcția satului vecin, iar o vânzătoare de acolo - că băiatul a cumpărat o pâine și niște portocale. Căutările au continuat până la Gara din Bălți, unde au dat de copil. El nu a spus motivul pentru care a plecat de acasă și nici nu a fost presat de autorități să facă declarații.

Data trecută, atunci când a fost întrebat de ce a fugit de acasă, răspunsul băiatului a fost: „Eu nu am fugit, am mers încet”.

Potrivit lui Constantin Ciobanu, mama biologică a băiatului a decedat și el a ajuns la o casă de copii. Acum un an, tatăl său, originar din Fălești, s-a mutat la concubina sa din Chiștelnița și a luat cu el băiatul de la orfelinat.

„Femeia zice că nu-l obijduiește. L-a trimis vineri după pâine și nu s-a mai întors. Diriginta spune că este un băiețel normal, receptiv, respectuos, îți dă de departe „buna ziua” și întreabă profesoara dacă să o ajute să ducă geanta. Este singurul copil din această familie, parcă nu este bătut, că noi monitorizăm. Se vede că are o traumă psihilogică. Este nostalgic după mama lui biologică. Acum câteva luni, s-a dus singur la magazin, a cumpărat niște colăcei și împărțea prin sat de sufletul mamei”, povestește primarul de Chiștelnița.

Constantin Ciobanu ne-a mai spus că a instituit o comisie care va decide zilele viitoare ca băiatul să beneficieze de consiliere psihologică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md