Cazul jurnalistei asasinate în Malta: Opt persoane suspectate, reţinute. Toate au cazier

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poliția din Malta a reținut opt persoane suspectate că ar avea legătură cu asasinarea jurnalistei de investigații Daphne Caruana Galizia, a anunțat premierul maltez Joseph Muscat, la aproape două luni după ce vehiculul în care victima se afla a fost aruncat în aer, informează agenția Reuters.

Poliţia are la dispoziţie 48 de ore pentru a audia suspecţii, după care trebuie fie să-i elibereze, fie să-i inculpe. Toţi suspecţii sunt de naţionalitate malteză şi au cazier, a adăugat premierul.

O jurnalistă foarte cunoscută, ale cărei postări atrăgeau mai mulţi cititorii decât toate ziarele din Malta, Caruana Galizia a fost descrisă de site-ul Politico ca „un WikiLeaks într-o singură femeie”. Articolele ei au incomodat teribil diverse personaje influente din Malta, atât din lumea politică, cât și din lumea interlopă.

Daphne Caruana Galizia a fost ucisă pe data de 16 octombrie, după ce maşina în care se afla a fost distrusă de o explozie puternică. Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie în care erau implicaţi inclusiv o serie de oameni politici importanţi.

Cele mai noi dezvăluiri ale sale îl vizau chiar pe premierul Maltei, Joseph Muscat, şi doi dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui. Jurnalista a dezvăluit presupuse legături între aceştia şi trei companii offshore şi vânzarea de paşapoarte malteze către oficiali din Azerbaijan.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...