Pasagerii unui avion au văzut momentul în care racheta nord-coreeană a reintrat în atmosferă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pasagerii unui zbor al companiei asiatice Cathay Pacific spun că au văzut momentul în care racheta balistică lansată de Coreea de Nord a reintrat în atmosferă, în timp ce zburau pe deasupra Japoniei, relatează BBC News.

Compania Cathay a confirmat că pasagerii avionului au văzut „ceea ce se presupune a fi reintrarea în atmosferă” a rachetei lansate de Coreea de Nord, care a survolat Japonia și s-a prăbușit în mare.

Reprezentanții companiei aeriene spun că, pentru moment, traseele de zbor ale avioanelor sale nu au fost modificate.

Pe 29 noiembrie, Coreea de Nord a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală și a declarat că aceasta are capacitatea de a wlovi orice zonă din Statele Unite. Testele au dus la escaladarea tensiunilor cu Coreea de Sud și SUA, care au ripostat luni prin începerea celor mai ample antrenamente militare aeriene de până acum. Regimul de la Phenian a numit aceste exerciții „o provocare pe față”.

Racheta intercontinentală testată de Phenian a fost descrisă de către nord-coreeni drept „cea mai puternică” de până acum și datele arată că aceasta a zburat la altitudini mai mari decât orice altă rachetă testată până în prezent.

Lansarea rachetei a fost văzută și de pasagerii altor două aeronave, care efectuau zboruri din SUA spre Seul. Coreea de Nord nu anunță testele rachetelor, așa că avioanele sunt expuse unor riscuri mari, dacă intră pe traseul rachetei. Iar Phenianul nu are acces la datele aviației civile internaționale despre culoarele de zbor ale avioanelor, așa că nu ar putea ști dacă rachetele pe care le lansează pot ajunge pe un culoar de zbor comun cu cel al unui avion de pasageri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...