/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

10 refugiați sirieni și-au pierdut viața într-un accident rutier în Turcia, în încercarea de a scăpa de poliție

04 decembrie 2017, ora 06:30

Accidentul s-a produs la 12:45 GMT pe o șosea din provincia Hatay, la doar cinci kilometri de frontiera cu Siria.

O patrulă de poliție a încercat să oprească o furgonetă care transporta un număr mare de sirieni care încercau să intre ilegal în Turcia, însă, în loc să oprească, șoferul a accelerat, în încercarea de a fugi de poliție, dar a pierdut controlul volanului și a intrat în plin într-un camion. Zece sirieni au murit pe loc, iar alți șapte, între care și șoferul furgonetei, au fost grav răniți și au fost transportați la spitalul din Antakya, capitala provinciei Hatay.

Turcia găzduiește pe teritoriul său peste trei milioane de refugiați sirieni, dar în ultimii trei ani a restricționat intrarea refugiaților proveniți din Siria și a optat pentru trimiterea de ajutoare umanitare în taberele situate de partea siriană a frontierei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram