(VIDEO) „Cel mai bun din lume”: Record istoric al lui De Gea cu Arsenal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Record fantastic pentru David de Gea, goalkeeper-ul lui Manchester United, în derby-ul cu Arsenal, câştigat de „diavoli”, scor 3-1, pe Emirates. Pentru prima oară în istoria Premier League, un goalkeeper a reuşit atât de multe intervenţii decisive într-un meci, 14.

Cu o posesie de 75% şi 33 de ocazii de gol, Arsenal a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon. Insuficient pentru a obţine măcar un punct, pentru că în poarta lui United s-a aflat un portar în formă incredibilă. De Gea avea deja la pauză 7 save-uri, cele mai multe din istorie în primele 45 de minute. Goalkeeper-ul spaniol şi-a menţinut prestaţia de excepţie şi în partea secundă, ajungând la 14 parade salvatoare, mai mult decât oricine în istoria Premier League.

Pentru a înţelege exact cât de bun a fost De Gea aseară, trebuie spus că Ederson, portarul rivalei City, pe care United o va întâlni weekend-ul viitor, are în total în acest sezon 17 save-uri.

La final, toţi au avut numai cuvinte de laudă pentru portarul lui United. Inclusiv Mourinho, care în general e extrem de exigent în ceea ce-i priveşte pe propriii jucători.

„I-am spus după meci că, judecând după ce am văzut azi, e fără îndoială cel mai bun din lume”, a comentat Jose Mourinho la final. Şi Rio Ferdinand, fost fundaş pe Old Trafford a fost vrăjit de prestaţia portarului spaniol: „Cel mai bun din lume, nu mă interesează să intru în polemici cu cineva care susţine altceva. E pur şi simplu cel mai bun, cum reuşeşte să facă acele save-uri?”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...