15:10:22 29.03.2024
Stiri

INTERDICȚIE // Cetățenii R. Moldova nu țin cont de restricție și continuă să aducă, pe ascuns, carne din Ucraina unde pesta porcină face ravagii

Economie 03.12.2017 16:30 Vizualizări4119 Autor: Ziarul National
INTERDICȚIE // Cetățenii R. Moldova nu țin cont de restricție și continuă să aducă, pe ascuns, carne din Ucraina unde pesta porcină face ravagii


Deși în R. Moldova este interzis importul de carne din Ucraina începând cu 25 octombrie 2016, moldovenii continuă să fenteze interdicția.

Astfel, timp de un an și o lună, cetățenii R. Moldova au încercat să introducă ilegal în R. Moldova peste 8,2 tone de carne din țara vecină, unde este epidemie de pestă porcină.

Potrivit datelor Serviciului Vamal și Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, doar pe parcursul lunii noiembrie curent, angajații posturilor vamale de pe segmentul de frontieră moldo-ucrainean au raportat 165 de tentative de introducere în țară a produselor din carne de porc în stare proaspătă și procesată, fiind reținute în total aproximativ 657,6 kg de produse susceptibile de infestare cu virusul pestei porcine africane.

Totuși, unele tentative de a aduce carne de porc din Ucraina le scapă organelor vamale, așa cum s-a întâmplat în cazul unui bărbat din Tudora, raionul Ștefan Vodă, care muncea la construcție în Ucraina și a adus acasă cârnați din statul vecin. Drept urmare, aici au fost ucise zeci de animale bolnave sau suspecte de a se fi infestat cu virusul gripei porcine.

Pe moment, în R. Moldova sunt șase focare de boală, iar autoritățile îndeamnă în continuare cetățenii să evite procurarea și introducerea în republică a produselor din carne provenită de la animalele receptive la virusul PPA - porcii domestici și mistreții, pentru neadmiterea apariției unor noi focare de infecție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md