Compania care promite că în 2019 va lansa o flotă de taxiuri capabile să se conducă singure

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

General Motors a anunțat că are planuri ambițioase și că în 2019 ar vrea să lanseze primele flote de taxi-uri autonome în mai mule orașe. Mașinile autonome reprezintă pentru companii cea mai mai mare oportunitate de la apariția internetului și până în prezent, spune șeful GM, Dan Ammann.

Termenul de 2019 este însă unul greu de atins din mai multe motive și majoritatea companiilor și-au propus să lanseze servicii cu mașini autonome în intervalul 2020-2022, cu precizarea că pentru mașini 100% autonome estimările indică în general anul 2025.

General Motors spune că aceste servicii ar putea ajunge să facă profit chiar și dacă prețul unei călătorii pentru publicul larg ar fi de numai un dolar/milă, în timp ce la aplicații precum Uber sau Lyft media este undeva pe la 2-3 dolari/mila.

GM nu a dat însă detalii despre modul în care aceste servicii vor fi lansate și mai ales ce rol va avea compania: va livra mașinile unor parteneri, cum ar fi Lyft unde GM a investit 500 milioane dolari în 2015 sau va gestiona singură aceste servicii.

Analiștii spun că termenul de 2019 este foarte ambițios fiindcă mai sunt foarte multe obstacole și autoritățile, dar nici publicul, nu s-au convins că mașinile autonome sunt sigure, În plus, jurnaliștii care au mers pe distanțe scurte în mașini autonome de test spun că acestea sunt ezitante și că mai trebuie să treacă ani buni până când tehnologia să fie cu adevărat sigură.

Concurența este mare. În 2019 Uber va începe să cumpere mașini de la Volvo pentru a lansa servicii cu automobile autonome, Waymo, divizie a Google începe în curând testele, Ford a promis lansarea unor astfel de servicii în 2021, iar Renault-Nissan, în 2022.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...