/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Socialiștii au solicitat audieri parlamentare cu privire la cazurile de deportări a cetățenilor ruși din Moldova

missing
03 decembrie 2017, ora 13:22

Deputații fracțiunii au menționat că există zeci de cazuri de refuz nejustificat de intrare în țara noastră a oficialilor din Federația Rusă și au solicitat ca reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Afacerilor Interne să vină cu explicații privind această chestiune la ședința organului legislativ.

„Vorbim despre zeci de cetățeni, reprezentanți ai Guvernului de la Moscova și alți reprezentanți oficiali, precum și savanți, jurnaliști și așa mai departe. Acest lucru a devenit o practică vicioasă. Aceste acțiuni au un impact negativ nu numai asupra imaginii țării noastre, care tinde să fie o țară democratică, în care să se respecte drepturile și libertatea presei, libertatea de exprimare și așa mai departe, dar, de asemenea, asupra relațiilor cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă – a declarat deputatul Partidului Socialiștilor, Vladimir Țurcan.

Majoritatea parlamentară nu a susținut propunerea socialiștilor privind organizarea audierilor.

Menționăm că, pe 28 noiembrie, doi jurnaliști din Rusia au fost reținuți pe Aeroportul Chișinău în timpul controlului pașapoartelor. Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a declarat că Safronov și Samoletov „nu au specificat scopul vizitei în Republica Moldova”. „Ei au declarat că au venit într-o vizită privată, dar nu au putut confirma acest lucru. Ulterior, intențiile lor reale au fost divulgate. Cei doi se vor întoarce în Rusia cu următorul zbor”, a declarat serviciul de presă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram