/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Președintele vrea ca ziua de 2 decembrie să devină sărbătoare oficială: „Să trăiască statul moldovenesc”

03 decembrie 2017, ora 10:28

Președintele a mai solicitat Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, împreună cu asociațiile de istorici din țară, să introducă în manualele de istorie compartimentul dedicat Republicii Democratice Moldovenești, iar Guvernul, împreună cu asociațiile istoricilor, să editeze, pe parcursul anului 2018, ediții științifice, dedicate istoriei Republicii Democratice Moldovenești și evoluției statalității moldovenești în epoca contemporană.

„Chiar dacă nu toate aceste solicitări vor fi acceptate de către actuala guvernare, eu vă asigur că, în cele din urmă, guvernările vor pleca, dar obiectivele noastre vor fi atinse. Fiindcă, atâta timp cât vom păstra statalitatea, vom ști să-i promovăm simbolurile și valorile. Iar, cât timp vom promova valorile și simbolurile statalității, atâta timp va dăinui Republica Moldova. Să trăiască statul moldovenesc”, a mai menționat Igor Dodon.

Pentru jubileul de 100 de ani de la proclamarea Republicii Democratice Moldovenești, Igor Dodon a emis un decret și a creat o comisie de stat. Au fost organizate mai multe manifestări și conferințe:

-„Mișcarea populară pentru formarea Republicii Moldovenești: Congresul ostașilor moldoveni (20-27 octombrie 1917)”,

-„Republica Democratică Moldovenească (1917-1918): fenomenul parlamentarismului și multipartidismului în evoluție istorică”,

– Expoziția de cărți și exponate despre istoria Republicii Democratice Moldovenești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram