Acesta a fost timp de cinci ani şi ceva director general adjunct al întreprinderii de stat Poşta Moldovei, unde activează şi soţia sa Victoria.

În plus el este unul dintre membrii Consiliului Naţional al Partidului Democrat, iar naşul său este deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei, „vicedirectorul în vârstă de 33 de ani, deţine diploma de licenţă în Drept Economic şi diploma de masterat în Drept Internaţional”. 

Totodată se precizează că Sergiu Batiuşca a activat în cadrul mai multor instituţii publice cât şi private acumulând o experienţă vastă de lucru.

„Directorul AIPA, Nicolae Cibuc, şi-a exprimat încrederea că odată cu instituirea în funcţie a unei noi conduceri, se va reuşi şi o mai bună performanţă în cadrul AIPA şi i-a urat noului director adjunct succese şi realizări frumoase”, anunţă Agenţia.

Precizăm că AIPA este o instituţie publică la autogestiune, constituită pe lângă Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale si Mediului care are misiunea de a gestiona resursele Fondului naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural şi resursele partenerilor de dezvoltare alocate spre administrare şi de a realiza măsurile de intervenţie pentru agricultură, implementează politicile statului privind dezvoltarea agriculturii şi mediului rural prin intermediul subvenţionării şi altor forme de susţinere financiară a producătorilor agricoli.

Agenţia administrează fonduri de circa un miliard de lei pe an.