Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (foto) Brad „politic” de Crăciun:…

(foto) Brad „politic” de Crăciun: Silvia Radu îi acuză pe liberali de eșec și cumpără un pom din sectorul Botanica

Deși a promis că va respecta tradiția inaugurării pomului de Crăciun în ziua de 1 Decembrie, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată în ultimii ani, acest lucru a eșuat, iar primara interimară îi acuză pe liberali de faptul că sărbătorile de iarnă nu au fost inaugurate conform tradiției capitalelor europene.

Într-o postare pe facebook, Silvia Radu amintește de faptul că, anterior, „unii se plângeau” că bradul din PMAN era furat de comuniști. „Azi liberalii fac ce au învățat de la acei comuniști. În aceasta dimineață, bradul a fost ridicat în grabă, fără sa fiu anunțată de halul în care a ajuns, s-a dorit acest spectacol grotesc, dirijat prin sms de un tovarăș fruntaș liberal. Bradul acela a ajuns să arate ca regizorii acestui spectacol, arată așa cum au lăsat ei Chișinăul și așa cum l-au administrat până acum”, scrie Silvia Radu.

Ea susține că această postare nu este despre politică, ci despre „modul în care unii își bat joc de locuitorii capitalei și despre modul disperat cum încearcă sa-si păstreze controlul asupra Primăriei Chișinău prin astfel de metode meschine”.

Bradul de 30 de metri, adus din Ucraina, a fost scos de pe instalația de metal din PMAN
Primara interimară susține că a identificat un brad nou și că a semnat în nume personal un contract cu proprietarul pomului. Primara interimară afirmă că transportul bradului va fi supravegheat inclusiv de polițiști, „asa încât sper sa nu mai avem surprize”.
Bradul de pe teritoriul unei grădinițe din sect. Botanica care urmează a fi instalat în PMAN. Pomul ar avea o înălțime de 17-18 metri. Sursa foto: Pro TV

În acest an, primara interimară a decis ca Pomul de Crăciun să fie adus din Ucraina, contra sumei de 15 mii de lei. Ea nu a specificat cât a costat transportarea bradului. În dimineața zilei de 2 decembrie, după ce a fost instalat în PMAN, s-a constatat că pomul adus cu atâte sacrificii este unul aproape lipsit de crengi, motiv din care a fost scos de pe piedestal.

Solicitați de ZdG, responsabili din cadrul PL nu au răspuns la telefon pentru a oferi declarații pe marginea acuzațiilor Silviei Radu.

Fostul ministru al mediului, liberalul Valeriu Munteanu a criticat, prin intermediului unei comentariu publicat pe pagina sa de Facebook, inițiativa Silviei Radu de a cumpăra un pom din bani proprii și a ironizat pe seama acuzațiilor acesteia precum că liberalii ar fi zădărnicit planurile Primăriei.

„Doamna Silvia Radu ne acuză pe noi, pe liberali, chiar dacă nu ne pronunță numele, că noi suntem cei care am obstrucţionat procesul de aducere a bradului „fermecat” din Ucraina. Mărturisesc, așa este – noi suntem cei care am crescut bradul așa de mare, udându-l sistematic timp de 50 de ani, noi am făcut pădurea din Ucraina așa de densă ca să nu poată intra autocamioanele, noi suntem cei care am construit vagoanele trenurilor așa de mici și înguste că nu au încăput brazii și s-au frânt mai mulți, noi suntem cei care am intrat „prin efracție” în mintea uzurpatoarei doamne și am dirijat tot acest proces comico-tragic legat de bradul de Crăciun al Chișinăului.

P.S. După zeci de mii de lei din bani publici cheltuiți pentru aceasta goană după exuberanţă, primăriţa impostoare a decis să instaleze totuși bradul propus de cei de la spații verzi încă acum o lună – în reportajul TV din 6 noiembrie se vede bradul „cumpărat” azi de Silvia Radu din curtea unei foste grădinițe. Evident, în mod SAMAVOLNIC, fără autorizație de defrișare, cu grave abateri de la lege si cu grave prejudicii aduse mediului”, scrie fostul ministru al Mediului.