/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Silvia Radu a ordonat firmelor din Chișinău să ofere transport în caz de ninsori abundente şi polei

missing
02 decembrie 2017, ora 13:54

Pentru funcționarea eficientă a instituțiilor și întreprinderilor municipale, președinții Comisiilor pentru situații excepționale de sector, ai orașelor, comunelor și satelor din componența municipiului Chișinău vor asigura pregătirea tehnicii inginerești și auto pentru lichidarea consecințelor ninsorilor abundente și poleiului.

În acelaşi timp, managerii întreprinderilor, organizațiilor și instituțiilor, indiferent de forma de proprietate, în cazul anunțării situației excepționale, vor pune la dispoziția Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Chișinău mecanismele și mijloacele disponibile de transport.

De asemenea, vor organiza, la necesitate, funcționarea tuturor mecanismelor și mijloacelor de transport în regim „non-stop” și curățarea trotuarelor în raza de 50 metri după începerea precipitațiilor.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare, în comun cu S.A. „Apă – Canal Chișinău” și S.A. „Termoelectrica” sunt responsabile de funcționarea eficientă a sistemelor de asigurare vitală a fondului locativ municipal.

Totodată, va fi antrenată tehnica din dotare pentru înlăturarea consecințelor naturale în cartierele locative, inclusiv vor acționa la curățarea trotuarelor, terenurilor adiacente stațiilor de transport public, căilor de acces spre cartiere, a platourilor de acumulare a gunoiului.

Gestionarii fondului locativ, indiferent de forma organizatorico-juridică, agenții economici, care dispun de imobile, indiferent de destinația acestora, vor întreprinde măsuri pentru prevenirea distrugerii sub greutatea zăpezii a acoperișurilor clădirilor și prevenirii formării țurțurilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram