Un moldovean de 22 de ani riscă dosar penal pentru fals în acte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un tânăr moldovean este pasibil de cercetare penală pentru deținerea unui permis de conducere falsificat. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere „Sculeni” au depistat permisul printre mai multe documente, aranjate în portmoneul personal, după supunerea persoanei unui control suplimentar.

Cazul a avut loc la 1 decembrie a.c., în jurul orei 16.30, când printre pasagerii rutei regulate „Chișinău-Paris” a s-a prezentat un cetățean moldovean de 22 de ani, care se deplasa în vizită la prietenii din Franța. După verificarea documentelor de călătorie, polițistul de frontieră a luat decizia de a extinde controlul asupra tânărului, existând bănuieli rezonabile.

Astfel, în portmoneul acestuia a fost depistat permisul de conducere, eliberat de autoritățile naționale în 2016 pe numele persoanei, care prezenta semne vădite de falsificare. Despre falsul depistat moldoveanul nu a putut explica polițiștilor de frontieră, motivând că și-a perfectat legal permisul, susținând examenul auto pentru a-l obține.

Cu privire la cele constatate, permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor, dar și identificarea persoanelor implicate la săvârșirea infracțiunii.

Conform legii, persoanele vinovate de confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ștampilelor sau sigiliilor false riscă amendă în mărime de până la 650 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...