Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Trei juriști secunzi noi la…

Trei juriști secunzi noi la Grefa Curții Europene a Drepturilor Omului

Ministerul Justiției a recepționat de la Consiliul Europei (CoE) rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea funcțiilor de juriști secunzi la Grefa Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO), se spune într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Din cele 8 candidaturi propuse de Ministerul Justiției, CoE a selectat 3 persoane: Dumitrița Bologan, Cornel Sotnic și Ludmila Petroman. Instituția europeană a menționat că persoanele desemnate au cel mai potrivit profil pentru îndeplinirea sarcinilor specifice funcției.

Dumitrița Bologan a activat timp de 6 ani în calitate de consilier juridic superior la Misiunea Norvegiană de Experţi pentru Promovarea Supremaţiei Legii în Moldova (NORLAM). Anterior, ea a fost lector universitar al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova.

Cornel Sotnic este consilier juridic al unui grup de companii agricole. El a mai activat în cadrul proiectului Suport pentru Consiliul Concurenței, implementat de o companie italiană cu sucursala în București.

Ludmila Petroman activează de mai mulți ani în Ministerul Justiției. Este șefa Direcției avizare acte normative.

Durata inițială a contractului va fi de un an, cu posibilitatea prelungirii pe un nou termen. Juriștii delegați vor fi implicați în lucrările Grefei și vor acorda asistență în cazul cererilor adresate împotriva țării noastre. Ei nu vor fi angajați ai CtEDO sau ai CoE. Condițiile de remunerare, garanțiile sociale și alte plăți compensatorii vor fi stabilite printr-un acord individual al persoanei selectate cu Guvernul R. Moldova.