Noi detalii în cazul românilor și moldovenilor din Germania, blocul cărora a fost incendiat intenționat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Românii și moldovenii, locatari ai blocului care a fost incendiat intenționat ieri în localitatea Bergkamen din Germania, erau angajați în construcții, activând legal pe piața muncii. Precizarea vine din partea Ministerului român de Externe după ce echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn s-a deplasat în localitatea Bergkamen, la unul dintre locurile unde au fost cazați 10 dintre cetăţenii români.

„În urma discuţiilor, a rezultat faptul că aceştia lucrează în Republica Federală Germania în domeniul construcților, pe baza unor contracte de muncă încheiate legal”, precizează MAE-ul român.

Astfel, cetăţenii români nu au solicitat sprijinul Consulatului, declarând că nu au probleme cu documentele de identitate sau călătorie. Consulul le-a preluat datele de identitate și coordonatele de contact.

Vedeți și: O clădire plină de români și moldoveni, incendiată intenționat în Germania. Şapte persoane sunt în stare gravă

Referitor la ceilalți membri ai grupului de locatari, aceştia au fost cazați în diverse alte spații locative dintr-un oraș situat în vecinătate, aflându-se în siguranţă.

Reprezentantul oficiului consular le-a oferit acestora coordonatele de contact ale Consulatului General al României la Bonn, pentru a putea solicita asistență consulară în caz de nevoie.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Bonn, continuă monitorizarea cu prioritate a cazului şi menţine în permanenţă legătura atât cu cetăţenii români afectaţi de incendiu cât şi cu toate autorităţile locale, acordând asistenţă consulară”, se mai precizează în comunicat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...