12:44:32 25.04.2024
Stiri

Filip, la RECEPȚIA organizată cu ocazia Zilei Naționale a României: „Atunci când au fost blocate finanțările din exterior, România a fost acea țară care ne-a acordat un împrumut de 150 de milioane de euro”

Politică 02.12.2017 09:30 Vizualizări1793 Autor: Ziarul National
Filip, la RECEPȚIA organizată cu ocazia Zilei Naționale a României: „Atunci când au fost blocate finanțările din exterior, România a fost acea țară care ne-a acordat un împrumut de 150 de milioane de euro”


Prim-ministrul Pavel Filip, care a participat ieri-seară la recepția organizată la Chișinău cu ocazia Zilei Naționale a României, a adresat un mesaj de felicitare poporului român și a mulțumit pentru sprijinul continuu oferit R. Moldova.

„Vreau să aduc tuturor românilor felicitări cordiale și urări de pace, bunăstare și prosperitate continuă atât din partea Guvernului R. Moldova, cât și a mea personală”, a menţionat Pavel Filip.

Premierul a exprimat gratitudine pentru suportul necondiționat acordat de către România republicii noastre. Pavel Filip a enumerat transmiterea microbuzelor școlare, renovarea celor peste 900 de grădinițe, restaurarea obiectivelor culturale, amintind și despre cei patru eroi români care și-au pierdut viața în tragicul accident de la Haragâș.

„Atunci când R. Moldova s-a simțit mai greu, atunci când au fost blocate finanțările din exterior, România a fost acea țară care ne-a acordat un împrumut de 150 de milioane de euro”, a subliniat Filip.

Totodată, oficialul apreciază „mesajul puternic și pozitiv în susținerea țării noastre”, transmis de către România în marja Summit-ului Parteneriatului Estic. „Vom rămâne concentrați și în continuare pe implementarea reformelor pentru atingerea obiectivului de integrare europeană”.

La rândul său, Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, a calificat relațiile moldo-române drept speciale și a subliniat că România va sprijini în continuare R. Moldova.

„Politica noastră este să multiplicăm și să consolidăm progresele obținute până în prezent, să încurajăm reformele structurale, să contribuim la întărirea instituțiilor, astfel încât toate acestea să genereze stabilitate și prosperitate pentru cetățenii R. Moldova”, a accentuat Daniel Ioniță.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md