Moldova participă cu zece startupuri la TechCrunch Disrupt Berlin 2017

techcrunchdisrupt

Sunt zece la număr și toate visează să revină acasă cu lecții noi, contacte utile sau cu un contract de investiții. În orice caz, startupurile care vor merge anul acesta la Berlin, să participe la cea mai importantă competiție internațională în domeniul antreprenoriatului, merită din plin această oportunitate. Toate au mai puțin de 2 ani de activitate și investiții sub 2, 5 mln USD, conform condițiilor înaintate de organizatori.

„Tekwill a lansat apelul de înregistrare în luna mai, am extins apoi termenul de înregistrare de două ori, dar, până la urmă, am reușit să adunăm o echipă bună. S-au înregistrat 25 de startupuri. Împreună cu colegii, i-am selectat pe cei mai buni, echipe care pot prezenta live produsele lor, pot purta constructiv discutii cu investitorii alături de alte 500 de startupuri din întreaga lume”, spune Ana Chirița, Director Executiv ATIC. Iată lista startupurilor noastre, care pleacă duminica aceasta la Berlin:

Codifun – platformă educațională, pentru profesarea carierei în IT

Cover_Seedstars_no_logo (1)

ViarLife – platformă pentru crearea și răspândirea materialelor prin metoda realității virtuale (VR)

Rift Estate – creează prezentări VR/AR din modele 3D, pentru arhitecți

Zeroqode – creează aplicații web și mobile, cu șabloane de aplicații fără cod, de 10 ori mai rapide

GAUS – face posibilă recrutarea resurselor umane fără CV-uri

Co-Fondatori GAUS

SpookyHouse – studiou inovativ de dezvoltare a jocurilor mobile

Shelfalytics – mecanism de colectare a datelor de vânzare cu amănuntul, de la rafturi la distribuitori.

BabyMoon – sling inteligent pentru copii, care analizează semnele vitale ale bebelușilor

AnonymZoo – platformă socială anonimă, în care vă puteți exprima în siguranță

8-9-e1493287781671

Webassembler – permite dezvoltatorilor de software și analiștilor de afaceri să proiecteze, să dezvolte și să implementeze rapid aplicații web.

Pentru majoritatea antreprenorilor tineri din toată lumea, TechCrunch Disrupt intră în topul destinațiilor de informare și concurs. Pentru că aici „se fierb” cele mai inovative idei de afaceri, se discută trendurile în business și IT. Platforma adună la un loc cei mai străluciți antreprenori, investitori și fani ai tehnologiilor. Între 4 și 5 decembrie, cele 10 startupuri vor putea susține interviuri, vor concura la Startup Battlefield, vor putea lua parte la un Hackathon de 24 de ore și la mai multe activități de networking.

Participarea echipei Moldovei la TechCrunch Disrupt este posibilă datorită suportului Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC Tekwill”, finanțat din sursele USAID și Guvernului Suediei, în parteneriat cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente