Linkuri accesibilitate

Curtea Internațională de la Haga pentru fosta Iugoslavie  a deschis o anchetă internă asupra morții fostului comandant al croaților bosniaci Slobodan Praljak


Slobodan Praljak a băut o substanță necunoscută în fața Trubinalului de la Haga, după care a decedat, 29 noiembrie 2017.
Slobodan Praljak a băut o substanță necunoscută în fața Trubinalului de la Haga, după care a decedat, 29 noiembrie 2017.

Curtea Internațională de la Haga pentru fosta Iugoslavie a deschis vineri o anchetă internă asupra morții fostului comandant al croaților bosniaci, Slobodan Praljak, care s-a sinucis în direct miercuri în sala de audieri, înghițind otravă. Ancheta Curții va decurge în paralel cu cea a poliției olandeze, care acum așteaptă rezultatele autopsiei. Nu se știe nici de otravă a lui Praljak, nici cum a intrat în posesia ei. Curtea pentru fosta Iugosloavie intenționează să publice rezultatul anchetei înainte de desfințarea sa în 31 decembrie, după aproape un sfert de secol consacrat judecării celor care au comis cele mai grave atrocități în Europa după al Doilea Război Mondial. Slobodan Praljak s-a sinucis după ce Curtea de la Haga confirmase condamnarea sa și a altor cinci lideri ai croaților bosniaci la închisoare pentru crime de război și crime împotriva umanității, comise în timpul ostilităților croato-musulmane (1993-1994), parte a războiului din Bosnia (1992-1995).

XS
SM
MD
LG