Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Capitala, fără luminițe de Crăciun…

Capitala, fără luminițe de Crăciun în prima zi de iarnă

Deja, de mai bine de 8 ani, chișinăuienii erau obișnuiți să vină la 1 decembrie, în Piața Marii Adunări Naţionale, să participe la inaugurarea Pomului de Crăciun şi aprinderea luminilor de sărbătoare pe principalele artere ale oraşului. Însă, în acest an, în prima zi de iarnă, în Capitală nu vor fi aprinse luminițele de Crăciun.

„Silvia Radu nu a promis că Pomul de Crăciun va fi inaugurta la 1 decembrie. Noi am făcut tot ce ne-a stat în puteri ca să-l aducem astăzi, însă acest lucru nu  a fost posibil. Nu vă pot spune mai multe detalii, dar noi vom reveni cu un comunicat de presă în care o să anunțăm când va fi inaugurat Pomul de Crăciun”, ne-a spus Vadim Brânzaniuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei mun. Chișinău.

Amintim că la 27 noiembrie, Primăria mun. Chişinău anunța că, până la sfârşitul săptămânii curente, în Piaţa Marii Adunări Naţionale va fi instalat Pomul de Crăciun. „Bradul a fost achiziţionat din zona Iaremcea, regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina. Preţul pomului este 15 mii de lei. Bradul are în jur de 29 de metri”, se arăta în comunicatul de presă al Primăriei.

„În acest an vom avea un Pom deosebit. Va fi o surpriză pentru toată lumea. Dar s-ar putea să nu reușim cu instalarea până pe 1 decembrie”, a declarat luni, 27 noiembrie, Galina Leahu, director adjunct al Asociației „Spații Verzi”.

Totodată, Silvia Radu, primara interimară, a subliniat că autoritățile municipale și-au pus ca scop să instaleze Pomul până la 1 decembrie, însă, dacă se va întârzia, chișinăuienii vor fi anunțați. Însă, peste câteva ore de la ședință operativă a Primăriei, Silvia Radu a semnat o dispoziție în care se menționează că inaugurarea Pomului de Crăciun în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc vineri, 1 decembrie, la ora 17:30.  În aceeași dispoziție este indicat faptul că întreprinderile municipale trebuie să împodobească bradul până joi, 30 noiembrie.