07:22:03 25.04.2024
Stiri

Declarație TĂIOASĂ a europarlamentarului Cristea: „Am văzut colegi din alte grupuri politice care s-au urcat cu picioarele pe R. Moldova”

Politică 01.12.2017 17:13 Vizualizări2903 Autor: Ziarul National
Declarație TĂIOASĂ a europarlamentarului Cristea: „Am văzut colegi din alte grupuri politice care s-au urcat cu picioarele pe R. Moldova”


Europarlamentarul și co-preşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova, Andi Cristea, consideră că Uniunea Europeană pune, uneori, „hipercondiționalități” R. Moldova, iar colegii săi din alte grupuri politice europene „s-au urcat cu picioarele pe R. Moldova”. Declarația a fost făcută de Cristea în cadrul Forumului anual de dezbateri privind Integrarea Europeană a R. Moldova.

Potrivit sursei citate, politicienii din R. Moldova au obligația să promoveze o imagine corectă și bună republicii în exterior. În colimatorul europarlamentarului din grupul social-democraților au intrat colegii săi din alte grupuri politice din Parlamentul European.

„Câteodată, sunt hipercondiționalități în raport cu R. Moldova. În PE am văzut colegi din alte grupuri politice, pentru că partidele lor din R. Moldova nu se mai regăseau în coaliția de guvernare, care s-au urcat cu picioarele pe R. Moldova. Nu pe actualul Guvern, ci pe R. Moldova. Și asta este o greșeală.

Și mai cred că oamenii politici din R. Moldova au datoria să promoveze o imagine corectă și bună a R. Moldova în exterior. Pentru că atunci când vin oameni politici din R. Moldova la Bruxelles nu-i întreabă nimeni dacă sunt Republica Moldova Dodon, Republica Moldova Candu sau Republica Moldova Maia Sandu. Sfatul meu pentru dumneavoastră este să aveți grijă de imaginea pe care o proiectați în extern”, a spus Andi Cristea în cadrul forumului organizat ieri la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md