Înscrie-te la un program de la New Europe College, din București și câștigă bursă pentru anul de studii 2018-2019

img_25

Institutul de studii avansate în științele umaniste și sociale din București, New Europe College, burse artiștilor, scriitorilor, cercetătorilor și profesioniștilor mass-media. Află cum poți participa la concurs.

Programul de burse Pontica Magnum vizează tinerii din țările din jurul Mării Negre (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Rusia, Turcia, Ucraina), dar și dincolo de aceasta. Candidații sunt bineveniți să se aplice cu proiecte pe teme alese de ei, pentru burse de rezidență de 1 sau 2 termeni la NEC.

NEC face tot posibilul pentru a oferi o întâlnire atractivă și un loc de muncă pentru cercetătorii din țările din UE și din afara ei, care doresc să-și desfășoare un proiect semnificativ, cu colegi din alte discipline. Astfel, institutul a dobândit o poziție unică în regiune și sa stabilit ca un centru de cercetare de renume internațional.

Tinerii pot candida pentru un an universitar (10 luni, începând din octombrie 2018) sau un semestru (5 luni, începând cu octombrie 2018 sau martie 2019). Odată aleși, se așteaptă ca ei să participe la seminariile săptămânale de la institut, împreună cu toți ceilalți cercetători români și internaționali prezenți la NEC, și în alte evenimente științifice organizate de institut. Candidații au șansa de a beneficia de rețeaua internațională de cercetare a NEC și de programul de lectori de înaltă calitate.

Limbile de lucru ale institutului sunt engleza, franceza și germana, iar cunoașterea bună a limbii engleze este necesară. Spre sfârșitul șederii bursierilor, aceștia trebuie să documenteze rezultatele proiectului într-o lucrare științifică (în engleză, franceză sau germană), în funcție de profilul lor.

Candidaților li se acordă o bursă de 750 EUR plus cheltuielile de cazare și de călătorie. Pe lângă perioada de rezidență din București, li se oferă o călătorie de cercetare de o lună peste hotare la un instituție la alegere.

Criterii de eligibilitate:

#Bursele Pontica Magna sunt destinate solicitanților din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Rusia, Ucraina (pot fi luate în considerare și alte țări post-sovietice) și Turcia.
#Candidații trebuie să fie doctoranzi într-un stadiu avansat al cercetării sau să dețină un titlu de doctorat.
#De asemenea, sunt eligibili jurnaliști, profesioniști din domeniul mass-media, scriitori și artiști; un doctorat nu este obligatoriu în astfel de cazuri.

Pentru a aplica, completează formularul de aplicare și transmite-l pe adresa  [email protected] cu subiectul „Pontica Magna Fellowship”. Pentru mai multe detalii despre aplicare, descarcă acest formular. Deadline: 7 decembrie. 

Mai multă informație despre bursă, găsești aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente