Un depozit frigorific și o sală de sortare a fructelor a fost deschisă în parcul Industrial „Edineț”

În Parcul Industrial „Edineț” a fost deschis un depozit frigorific cu sală de sortare a fructelor și ambalare a fructelor.

Proiectul de construcție a depozitului, al cărui beneficiar este cooperativa de întreprinzător „Ecofruct Com”, a fost realizat cu suportul unui grant oferit de Banca mondială prin intermediul Proiectului „Agricultură Competitivă în Moldova (MAC-P)”.

În Parcul Industrial ”Edineț”, ministrul Economiei și Infrastructurii s-a familiarizat și cu activitatea  companiei TB Fruit, care într-un timp scurt a reușit să construiască și să dea în exploatare cea mai modernă fabrică de producere a sucurilor concentrate din țară, investind în proiectul dat peste 15 milioane euro.

Potrivit reprezentantului companiei, la moment acesta  colaborează cu peste 1200 de producători din toată țara, reușind să proceseze 1800 de tone de mere/24 ore. La moment, aici au fost deschise 168 locuri de muncă, cu cel mai mare salariu din regiune.

”Suntem liderii ramurii la indicatorii de producere și nu ne vom opri aici. Până în prezent am exportat pe piața UE, iar din 2018 vrem să exportăm concentrat de sucuri pe piața SUA. Un accent special îl punem pe eficiența energetică, aplicăm tehnologii noi de energie regenerabilă, etc”, a spus reprezentantul companiei.

În cei patru ani de activitate a Parcului industrial ”Edineț”, volumul investițiilor realizate de cei 5 rezidenți a constituit peste 402 milioane lei, iar volumul vânzărilor fiind de 361,5 milioane lei. În perioada respectivă de timp fiind achitate 13,8 milioane de lei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.