(FOTO şi VIDEO) Exercițiu de teren prin aplicații moldo-ucrainene au fost desfășurate la punctul vamal Giugiulești – Reni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În punctul de trecere al frontierei moldo-ucrainene, Giugiulești – Reni, a fost organizat un exercițiu de teren cu participarea echipelor de intervenție ale pompierilor și salvatorilor din Republica Moldova și Ucraina.

Conform scenariului un echipaj de pompieri din Ucraina a intervenit la lichidarea unui incendiu care s-a produs pe teritoriul vamal.

În urma scurgerii substanțelor radioactive din automobilul incendiat, echipajul de intervenție a fost contaminat fiind necesară intervenția echipajului de decontaminare chimică, biologică, radioactivă și nucleară din Republica Moldova, care a colectat substanța radioactivă și au efectuat decontaminarea zonei afectate, precum și a echipajului de pompieri din țara vecină.

La exercițiu au participat și experți din Uniunea Europeană care au monitorizat desfășurarea acțiunilor și au evaluat cooperarea și comunicarea echipelor de intervenție. Exercițiul a fost realizat cu susținerea Uniunii Europene și a avut drept scop dezvoltarea capacităților de cooperare și comunicare între reprezentații moldoveni și cei ucraineni în timpul intervențiilor comune.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...