Imagini de televiziune arătau o coloană densă de fum negru ridicându-se la o uzină aparţinând Arakawa Chemical Industries, care fabrică produse chimice pentru industria papetăriei.

”Un muncitor în vârstă de 64 de ani, care a fost dat dispărut, a fost găsit mort”, a declarat pentru AFP Takahiro Suzuki, un reprezentant al pompierilor din oraşul Fuji, în care se află uzina.

Alţi 11 muncitori au fost răniţi, dintre care trei grav, a precizat el, modificând un bilanţ precedent de 14 răniţi. Toţi sunt bărbaţi cu vârste cuprinse 20 şi 60 de ani.

Oficiali nu erau în măsură să precizeze imediat natura exactă a produselor chimice.

”Nu există temeri” ca produse chimice din uzină să polueze mediul şi împrejurimile, a declarat pentru AFP un reprezentant al întreprinderii, care a refuzat să-şi spună numele.

Uzina produce răşini de cerneală pentru imprimante şi produse chimice care servesc la producerea hârtiei, a precizat acest oficial.

Numeroşi pompieri şi vehicule antiincendiu au fost mobilizate, iar persoanelor prezente li s-a cerut să evacueze împrejurimile uzinei pe o rază de 100 de metri, potrivit serviciilor locale de intervenţie.

Oraşul Fuji se află la poalele Muntelui Fuji, la aproximativ 100 de kilometri vest de Tokyo.