Atenție șoferi: INP intensifică activitățile în contextul condițiilor meteo

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Inspectoratul Național de Patrulare avertizează șoferii că în zilele de weekeend ofițerii de patrulare vor intensifica activitățile pe traseele naționale în contextul condițiilor meteo nefavorabile.

Pe parcursul acestor zile, a fost anunțat de către SHS că ploile vor continua, iar ploaia afectează desfășurarea traficului rutier. Astfel, angajații INP în scopul prevenirii accidentelor rutiere vor întreprinde măsuri de documentare a șoferilor care nu respectă limita de viteză admisă, depistarea conducătorilor auto care urcă la volan în stare de ebrietate, care fiind principalele cauze a accidentelor rutiere și a altor încălcări RCR.

De asemenea operațiunea ,,UMBRIȘ” continuă, deoarece geamurile umbrite diminuează câmpul vizual al șoferului.

În context, oamenii legii recomandă șoferilor să îşi asigure o bună vizibilitate curățând parbrizul, geamurile laterale, luneta ș m ștergătoarele, să reducă viteza în condițiile unui carosabil umed, să păstreze distanța față de vehiculul din față şi să echipeze automobilul cu pneuri corespunzătoare sezonului.

Totodată, pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile și să traverseze doar în locurile special amenajate.

De asemenea, INP reamintește șoferilor că aflându-ne în perioada rece a anului, benefic ar fi să aveți în mașină o pătură, trusa medicală, o lanternă de buzunar și un termos cu ceai, iar bateria telefonului să fie încărcată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...