Ar fi pretins 20 mii de euro de la un condamnat și un polițist; Doi avocați și un ofițer de urmărire penală, trimiși în judecată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi avocați din Capitală și un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliție Buiucani au fost reținuti pentru trafic de influență. Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul de învinuire a celor trei suspectați în judecată, după ce au acumulat suficiente probe care demonstrează că inculpații ar fi pretins 20 mii de euro de la un condamnat și un polițist.

Potrivit Procuraturii Generale Chişinău, în primul caz este vorba despre soluționarea unui dosar penal, aflat pe rolul instanței de judecată, pentru care unul dintre avocați ar fi pretins 13.000 de euro.

Cel de-al doilea caz a fost descoperit în procesul de documentare a primului episod infracțional. Procurorii anticorupție au constatat că avocatul, aflat în vizor, împreună cu un alt avocat, au cerut de la un ofițer de urmărire penală 7.000 de euro pentru a-l ajuta să acceadă la studii la Institutul Naţional de Justiție, iar ulterior să fie angajat în calitate de procuror.

În procesul de investigare a faptelor, s-a constatat că avocății ar fi luat banii însă fără a duce până la capăt promisiunile referitoare atât la influențarea judecătorilor, cât și angajaților Institutului Național al Justiției.

În cadrul urmăririi penale, unul dintre avocați și-a recunoscut pe deplin vinovăția, încheind cu procurorul acord de recunoaștere a vinovăției, fapt ce permite examinarea cauzei într-o procedură specială.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei bănuți riscă până la șapte ani de închisoare sau amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 unități convenționale, precum și recuperarea cheltuielilor judiciare în sumă de 44 mii de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...