Djokovic și-a prezentat noul antrenor: „Nu cu mult timp în urmă eram adversari”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sârbul Novak Djokovic (30 de ani) a anunţat prin intermediul rețelei de socializare Instagram că cehul Radek Stepanek (39 de ani), cel care a pus capăt carierei la finalul acestui sezon, a fost cooptat în staff-ul său în calitate de antrenor, alături de Andre Agassi (47 de ani).

Nole nu s-a gândit în niciun moment să renunțe la Andre Agassi, dar a decis să-și mărească staff-ul cu încă un antrenor. Motivul pentru care sârbul a decis să colaboreze cu cehul este acela că Andre Agassi nu poate călători împreună cu el la toate turneele.

„Sunt entuziasmat la ideea de a începe un nou sezon cu un nou antrenor şi suntem pregătiţi să facem lucruri mari. Nu cu mult timp în urmă, Radek Stepanek și cu mine eram adversari pe teren. Acum s-a alăturat echipei noastre în scopul de a realiza noi și noi obiective și de a împărtăși dragostea pentru joc. Ce vremuri interesante ne așteaptă”, a afirmat fostul nr.1 mondial, care a pus capăt prematur sezonului competiţional, în luna iulie, pentru a trata o problemă la cotul drept.

Novak Djokovic va începe noul an pe locul 12 în lume, după ce nu a mai jucat deloc în urma abandonului de la Wimbledon. Marele obiectiv al său, în startul sezonului, va fi Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de nu mai puțin de șase ori (record absolut în Era Open) în carieră: 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016.

În 2017, acesta a cucerit doar două titluri, ambele din seria 250: la Doha și Eastbourne. El a mai jucat și finala Masters-ului de la Roma, pe care a pierdut-o în fața lui Alexander Zverev.

La turneele de Grand Slam, el s-a oprit în turul al doilea la Australian Open (învins de Denis Istomin) și în sferturile de finală la Roland Garros (învins de Dominic Thiem) și la Wimbledon (a abandonat în fața lui Tomas Berdych).

După ce s-a separat de Boris Becker, anul trecut, şi de Marian Vajda, antrenorul său din 2007, în luna mai, Djokovic a început o colaborare cu Andre Agassi, care va rămâne în calitate de antrenor şi în sezonul 2018.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...