/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ Un depozit frigorific și o sală de sortare a fructelor a fost deschisă în parcul Industrial „Edineț”. Detalii

missing
01 decembrie 2017, ora 11:30

Proiectul de construcție a depozitului, al cărui beneficiar este cooperativa de întreprinzător „Ecofruct Com”, a fost realizat cu suportul unui grant oferit de Banca mondială prin intermediul Proiectului „Agricultură Competitivă în Moldova (MAC-P)”.

Prezent la evenimentul de deschidere a depozitului, vicepremierul Octavin Calmîc a menționat că acesta este un prin pas spre crearea unei infrastructuri moderne de păstrare și sortare a fructelor și legumelor în regiunea de nord al țării, oferirea unor servicii de calitate mai multor agenți economici din sectorul agroalimentar.

Unul dintre rezidenții parcului este compania TB Fruit, care într-un timp scurt a reușit să construiască și să dea în exploatare cea mai modernă fabrică de producere a sucurilor concentrate din țară, investind în proiectul dat peste 15 milioane euro. Potrivit reprezentantului companiei, la moment acesta colaborează cu peste 1200 de producători din toată țara, reușind să proceseze 1800 de tone de mere/24 ore. La moment, aici au fost deschise 168 locuri de muncă, cu cel mai mare salariu din regiune. „Suntem liderii ramurii la indicatorii de producere și nu ne vom opri aici. Până în prezent am exportat pe piața UE, iar din 2018 vrem să exportăm concentrat de sucuri pe piața SUA. Un accent special îl punem pe eficiența energetică, aplicăm tehnologii noi de energie regenerabilă, etc”, a spus reprezentantul companiei.

În cadrul vizitei a fost abordată și posibilitatea extinderii companiei TB Fruit în alte regiuni ale țării, prin construcția unei noi fabrici de procesare a fructelor și legumelor. În context, reprezentantul companiei a menționat că această posibilitate se examinează de concernul din care fac parte, deoarece întreprinderea din Republica Moldova a înregistrat în ultimii ani cele mai bune rezultate.

În cei patru ani de activitate a Parcului industrial „Edineț”, volumul investițiilor realizate de cei cinci rezidenți a constituit peste 402 milioane lei, iar volumul vânzărilor fiind de 361,5 milioane lei. În perioada respectivă de timp fiind achitate 13,8 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram