15:51:14 29.03.2024
Stiri

A ÎMBĂTRÂNIT Vorinin? Comunistul pretinde că Băsescu vine în R. Moldova pentru VOTURI: „Vrea încă un mandat de președinte al României”

Politică 01.12.2017 11:31 Vizualizări2557 Autor: Ziarul National
A ÎMBĂTRÂNIT Vorinin? Comunistul pretinde că Băsescu vine în R. Moldova pentru VOTURI: „Vrea încă un mandat de președinte al României”


Socialiștii și comuniștii din Parlamentul R. Moldova se arată nemulțumiți de faptul că fostul președinte al României, Traian Băsescu, vine foarte des în R. Moldova și promovează Unirea celor două state românești, inclusiv în universități și licee „în timpul orelor”. Astfel, fracțiunea socialiștilor au solicitat să fie audiat în Legislativ ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

„Traian Băsescu vizitează universitățile și liceele în timpul orelor. Ministerul Educației nu a venit cu nicio reacție. Vrem să vedem cine i-a permis lui Băsescu să comită această fărădelege”, a spus socialistul Vlad Batrâncea.

Și comunistul Vladimir Voronin e nemulțumit că Băsescu tot vine în R. Moldova „și le pune macaroane pe urechi la moldoveni”.

„Noi nu trebuie să-i atragem atenție lui Băsescu. El nu vine aici să lucreze pentru moldoveni. El lucrează pentru el. El vrea să fie președintele României pentru încă un mandat și vrea voturile moldovenilor. Le pune macaroane pe urechi la moldoveni”, crede Voronin. De asemenea, Voronin îi alungă din R. Moldova pe cei care vor Unirea cu România. „Dacă tot aveți pașapoarte românești, atunci treceți Prutul și plecați acolo. Vă plătim și biletele, vă dăm și posmagi și plecați de aici”, a spus Voronin.

Totuși, Voronin, care a avut o relație bună la un moment dat cu Băsescu, lucru care i-a fost amintit de președintele Parlamentului, Andrian Candu, nu știe că fostul președinte nu mai are dreptul, conform Constituției României, să revină la Cotroceni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md