03:29:46 25.04.2024
Stiri

Maia Sandu nu-l MENAJEAZĂ pe Băsescu: „În România s-au epuizat funcțiile și a venit în R. Moldova. Nu sunt de acord că R. Moldova nu va adera niciodată la UE”

Politică 01.12.2017 11:00 Vizualizări3137 Autor: Ziarul National
Maia Sandu nu-l MENAJEAZĂ pe Băsescu: „În România s-au epuizat funcțiile și a venit în R. Moldova. Nu sunt de acord că R. Moldova nu va adera niciodată la UE”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, crede că fostul președinte al României, Traian Băsescu, nu mai este o voce puternică la București, iar din acest motiv a decis să vină în R. Moldova să facă politică. Mai mult, Maia Sandu spune că Băsescu nu a venit cu niciun plan privind înfăptuirea reunirii celor două state românești.

„Președintele Băsescu este un om politic. Așa cum în România s-au epuizat funcțiile, deoarece el a deținut cea mai mare funcție în stat și pentru că partidul lui nu stă foarte bine acolo în sondaje, Traian Băsescu a decis să vină în R. Moldova și să facă politică. Totul pentru că îi place politica”, a declarat Sandu, ieri-seară, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la „Pro TV”.

De asemenea, lidera PAS l-a contrazis pe Băsescu, care declară la Chișinău că R. Moldova nu are nicio șansă să se integreze în Uniunea Europeană și că singura oportunitate de a face parte din marea familie europeană este reunirea cu România.

„Nu sunt de acord cu declarațiile pe care le-a spus Traian Băsescu privind faptul că R. Moldova nu va adera niciodată la UE. Noi avem un Acord de Asociere cu UE. Sunt de acord că dispoziția în cadrul țărilor membre UE nu este cea mai bună, dar asta nu înseamnă cu lucrurile nu se pot schimba. Totul depinde de noi”.

De asemenea, Maia Sandu l-a acuzat pe Băsescu că, în pofida faptului că tot vorbește de Unire, nu a propus niciun plan concret de reunificare.

„Nu am auzit nici de la domnul Băsescu, nici de la ceilalți membri ai partidului său când se va întâmpla Unirea și cum se va întâmpla Unirea. În privința integrării europene pot spune că știm ce avem de făcut astăzi, mâine sau poimâine, avem un plan de acțiuni. În cazul Unirii, nu vedem un asemenea plan. Pe segmentul integrării europene avem mai mult sprijin din partea cetățenilor decât pentru Unire”, a mai adăugat lidera PAS.

De menționat că Traian Băsescu a cicălit-o anterior pe Maia Sandu pentru faptul că ar critica R. Moldova la forumurile internaționale la care participă. Fostul președinte spunea că nu e oportun de scos în afara țării problemele interne.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md