(FOTO) Ziua Naţională a României: Ce simboluri a ascuns Google în desenul care definește ţara vecină

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Google săbătoreşte 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, printr-un doodle care înfăţişează un covor țesut cu motive tradiționale românești.

Desenul pentru Ziua Națională a României 2017 este realizat de ilustratorul român Aitch și, conform prezentării de pe site-ul Google, descrie moștenirea bogată a țării, pe fundalul unui covor tradițional românesc.

Elementele simbolice pe care Google le propune în desenul de Ziua Națională a României sunt râsul (linxul), fructul de măceș, stejarul, dar și referiri la cerb, munți și păduri „simbolizând peisajele emoționante și resursele bogate”.

România este faimoasă, de asemenea, spune Google în prezentarea de Ziua Națională a României – 2017, prin ceramica tradițională cum e cea de la Horezu sau Marginea (reprezentată pe litera L din doodle-ul Google).

Un alt simbol capital care integrează folclorul și baladele românești este luna, arată Google în descrierea acestui doodle omagial de Ziua Națională a României – 2017.

„În imagine, soarele și luna apar ca un cuplu format din bărbat și femeie, amândoi îmbrăcați în costume populare, care se apropie să se sărute”, explică Google.

O zi națională fericită, România! ne urează Google. Mai jos schițele desenului realizat de Aitch:


La 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 de delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţie prin care s-a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul şi Ţara Ungurească cu România.

Ziua Națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...