Sandu: Decizia privind cetăţenia lui Băsescu ţine de Plahotniuc, nu de Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Chestiunea legată de acordarea cetăţeniei Republicii Moldova fostului preşedinte român Traian Băsescu ţine de Vlad Plahotniuc, şi nu de preşedintele ţării, Igor Dodon. Cel puţin asta susţine liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

„Nu este decizia lui Dodon. Dodon doar, din când în când, are posibilitatea să mai vină cu un scandal public sperând că o să pice bine pentru electorat. Dar nu este decizia lui”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV, fără a intra în detalii.

Cât ţine de declaraţia lui Băsescu precum că integrarea europeană este o utopie pentru Republica Moldova, liderul PAS a ţinut să nu fie de acord cu afirmaţia fostului preşedinte român. Mai mult, potrivit Maiei Sandu, „nu am auzit nici de la domnul Băsescu, nici de la ceilalţi membri ai partidului pe care îl conduce, despre un plan foarte clar când se va întâmpla Unirea şi cum se va întâmpla Unirea”. „Pe integrarea europeană avem un plan foarte clar de facem astăzi, ce facem mâine, ce facem poimâine. Nu avem o dată clară de aderare, dar avem totuşi un plan şi putem să ne inspirăm sau să vedem ce s-a întâmplat celorlalte ţări care au trecut prin acest proces. În cazul Unirii nu avem un asemenea plan. Nici care să vină din partea României, nici un plan al unui partid politic care iată spune că acest lucru este posibil”, a declarat Maia Sandu.

Aceasta a mai menţionat că pe subiectul integrării europene există mai multă susţinere populară decât pe subiectul Unirii, iar motive ar fi mai multe. „Probabil pentru că o parte din cetăţeni consideră că procesul de integrare europeană păstrează mai mult din suveranitatea ţării, deciziile, procesul decizional, iar Unirea presupune să facem parte dintr-o altă ţară”, a afirmat Sandu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...