Germania retrage un diplomat din Coreea de Nord, ca reacţie a ultimului test balistic al Phenianului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul Angela Merkel a dispus retragerea unui diplomat german din Coreea de Nord, ca reacţie la recentul test balistic efectuat de Phenian, a anunţat joi seară vicecancelarul Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, citat de publicaţia Süddeutsche Zeitung.

„În numele Guvernului Germaniei, condamn în termenii cei mai duri testul cu rachetă intercontinentală” efectuat de regimul Kim Jong Un, a declarat Sigmar Gabriel.

„Comportamentul lipsit de raţionalitate al Coreei de Nord reprezintă un pericol enorm pentru securitatea internaţională”, a adăugat şeful diplomaţiei germane.

Ca reacţie la testul balistic nord-coreean, Sigmar Gabriel, aflat în momentul de faţă în vizită în Statele Unite, a dispus retragerea pe durată nedeterminată a unui diplomat german de la Phenian. Ambasadorul Germaniei în Coreea de Nord, Thomas Schäfer, va rămâne în funcţie.

Administraţia Donald Trump a îndemnat toate ţările să suspende relaţiile diplomatice cu Phenianul, pentru a izola Coreea de Nord pe plan internaţional, din cauza testelor nucleare şi balistice.

Coreea de Nord a efectuat în cursul nopţii de marţi spre miercuri un nou test balistic, lansând o rachetă intercontinentală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...