02:26:16 20.04.2024
Stiri

Aviz POZITIV de la Guvern: Președintele Curții de Conturi, salariu de peste o mie de euro pe lună, iar angajații aceleiași structuri - sporuri lunare de 100%

Economie 30.11.2017 17:03 Vizualizări4148 Autor: Ziarul National
Aviz POZITIV de la Guvern: Președintele Curții de Conturi, salariu de peste o mie de euro pe lună, iar angajații aceleiași structuri - sporuri lunare de 100%


Inițiativa legislativă a unui grup de deputați, printre care Sergiu Sârbu, Ștefan Creangă, Anatol Zagorodnâi, Georghe Mocanu și Valerian Bejan, de majorare substanțială a salariilor angajaților Curții de Conturi a fost avizată astăzi pozitiv de Guvern.

Potrivit proiectului, președintele Curții de Conturi ar urma să aibă o retribuție lunară de 4,5 salarii medii pe economie sau circa 24 de mii de lei pe lună, vicepreședintele aceleiași instituții - 4,3 salarii medii sau aproape 23 de mii de lei, iar membrii Curții de Conturi - 4,2 salarii medii pe economie sau peste 22 de mii de lei lunar.



Angajații Curții de Conturi vor primi lunar 1,5 salarii medii pe economie, adică aproape 8 mii de lei, cu posibilitatea de a avea un spor lunar de încă 100% din salariu, deci în total circa 16 mii de lei.


Pentru noile salarii de la Curtea de Conturi vor trebui cheltuite din bugetul de stat pentru anul viitor 15,6 milioane de lei.

Președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untilă, a declarat astăzi la Guvern că majorarea salariilor în această instituție este necesară „pentru a opri fluctuația de cadre”.

CITIȚI și Un demnitar cu două case, două apartamente, două mașini de lux, colecții scumpe și pensie grasă se PLÂNGE pe salariul mic: Cere Parlamentului să aloce mai mulți bani

Totuși, în avizul său, Guvernul notează că „utilizarea salariului mediu pe economie ca indicator de referință la calcularea salariilor în sectorul bugetar este o practică defectuoasă care creează dificultăți în prognozarea și asigurarea stabilității salariilor angajaților, precum și a alocațiilor bugetare prevăzute în acest scop. În ceea ce privește propunerea de a majora salariile președintelui, vicepreședintelui și ale membrilor Curții de Conturi, aceasta urmează a fi abordată într-un cadru complex împreună cu alte funcții de demnitate publică din stat”.

Proiectul urmează a fi discutat în Parlament.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md