16:47:42 19.04.2024
Stiri

Gorbunțov a revenit la Chișinău după șase ani: „Decizia de a mă ÎMPUȘCA a fost luată personal de către Usatîi”

Anticorupție 30.11.2017 15:36 Vizualizări1729 Autor: Ziarul National
Gorbunțov a revenit la Chișinău după șase ani: „Decizia de a mă ÎMPUȘCA a fost luată personal de către Usatîi” captură publika.md


Bancherul rus Gherman Gorbunțov susține că nu doar știe, dar e sigur că anume primarul de Bălți și liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a pus la cale tentativa de asasinat asupra sa. Mai mult, Gorbunțov, care a venit la Chișinău, spune că a fost audiat de procurorii moldoveni. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu pentru publika.md.

„Cred că decizia de a mă împușca a fost luată personal de către Usatîi, pentru că lui acest lucru în convenea cel mai mult. Usatîi nu și-a dus până la capă misiunea pentru care a fost plătit de unele cercuri influență din Rusia de a mă pedepsi cât mă aflam în Moldova. Astfel, acesta a pus la cale crima din Marea Britanie”, a spus Gorbunțov.

Bacherul mai spune că Usatîi a fost cel care i-a luat Universalbank. „El mi-a luat banca, dar nu mi-a luat libertatea și viața. Eu am plecat la Londra. După aceasta, Usatîi s-a transformat într-un șomer banal și asta pentru că nu și-a îndeplinit misiunea. Sarcina lui nu era să fure, dar să facă ceva cu mine, să mă elimine de pe teren. În plus, cred că a început să i se termine finanțarea. Usatîi a căzut pe gânduri și a decis să mă omoare, să își păteze mâinile cu sânge după care să își îmbrățișeze cu acest sânge partenerii care nu vor mai avea ce să facă”, a subliniat acesta.

Gorbunțov l-a îndemnat pe Usatîi să revină în R. Moldova și să meargă ambii la procuratură, acolo unde să aibă o confruntare față în față.

Renato Usatîi nu a comentat, deocamdată, acuzațiile de astăzi ale lui Gorbunțov.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md