15:10:37 28.03.2024
Stiri

Ce spun Fleaș și Poiată despre faptul că au fost DEMIȘI: „Așa gen de dispoziție poate să emită numai primarul Dorin Chirtoacă”

Social 30.11.2017 16:03 Vizualizări2546 Autor: Ziarul National
Ce spun Fleaș și Poiată despre faptul că au fost DEMIȘI: „Așa gen de dispoziție poate să emită numai primarul Dorin Chirtoacă” Realitatea


Șeful Direcției generale Educație, Tineret și Sport a mun. Chișinău, Alexandru Fleaș, demis astăzi printr-o dispoziție a primarului interimar Silvia Radu, susține că nu va comenta această decizie până nu va face cunoștință cu documentul prin care a fost înlăturat din funcție.

„Deocamdată nu comentez nimic, până nu iau cunoștință cu dispoziția”, a declarat Fleaș pentru Ziarul NAȚIONAL.

Celălalt șef de direcție, demis de asemenea astăzi, Oleg Poiată, susține că o asemenea dispoziție putea fi semnată doar de primarul Dorin Chirtoacă și că Silvia Radu ar comite un abuz. Mai mult, Poiată spune că demisia sa este o consecință a evenimentelor de la ședința de luni a Primăriei, când a fost data afară de primarul interimar.

„Așa gen de dispoziție poate să emită numai domnul primar Dorin Chirtoacă, nu doamna Silvia Radu. O să vedem ce o să fie mai departe. Conform dispoziției, eu trebuie să revin în funcția de pretor. A fost abrogată dispoziția de detașare, deși perioada dispoziției era până la clarificarea problemei cu fostul director și acum a fost abrogată dispozitia domnului primar, deși doar domnul Chirtoacă putea să o abroge. Acum rămân în funcția de pretor când mă întorc la serviciu. Nu cunosc motivele, eu presupun că e continuarea abuzului de luni pe care l-ați văzut la ședință. Eu am cerut să mi se asculte punctul de vedere, dar nu s-a ascultat și nu înțeleg. Timpul o să arate”, a comentat Poiată pentru „Pro TV”.

Amintim că, astăzi, primarul interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, i-a demis astăzi, prin dispoziție, pe Oleg Poiată, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, dar și pe Alexandru Fleaș, șeful Direcției educație, tineret și sport. Tot Silvia Radu a dispus ca Vitalie Butucel să asigure conducerea Direcției generale transport public şi căi de comunicaţie, unde activează ca adjunct, iar administrarea Direcției generale educație, tineret şi sport va fi preluată de șefa adjunctă, Viorica Negrei, până la organizarea unor concursuri publice de selectare a noilor șefi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md