Atenţie la banii transmişi online; Ați putea fi prada unor activități infracționale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poliția atenționează cetățenii care aplică voluntar sau involuntar sume de bani proveniți din activități online. Recent mai mulți investigatori, au participat la operațiunea desfășurată pentru combaterea infracțiunilor cu utilizarea mijloacelor de plată electronice unde au depistat mai multe ilegalități.

Acțiunea a avut drept scop combaterea activităților infracționale de tip „money mule”, care constau în implicarea, voluntară sau involuntară a cetățenilor în infracțiuni de transferuri de bani, în mod ilegal.

În cadrul acestei acțiuni, angajații Centrului pentru combaterea crimei informatice a INI, au efectuat șapte percheziții domiciliare, în cadrul căreia au fost depistate probe privind implicarea acestora la comiterea infracțiunilor. Operațiunea s-a desfășurat pe întreg teritoriul țării, inclusiv în țările membre UE.

Astfel, poliția recomandă oamenilor să nu deschidă conturi bancare la inițiativa persoanelor străine și să nu transmită persoanelor necunoscute datele de acces la conturi și alte dispozitive de acces la conturile personale.

Sintagma „money mule” (cărăuș de bani) se referă la persoane recrutate de către grupuri infracționale organizate în vederea primirii și retransmiterii ulterioare a sumelor de bani obținute în mod ilegal, aceste tranzacții fiind efectuate din conturile bancare ale unor persoane din diferite state europene, scopul fiind acela de a ascunde beneficiarul final al respectivelor sume de bani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...