10:45:17 16.04.2024
Stiri

Silvia Radu i-a DEMIS pe șefii de la Transport și Educație pentru faptul că drumurile din capitală rămân „grav avariate”, iar copiii din capitală sunt alimentați cu terci cu viermi

Social 30.11.2017 14:50 Vizualizări2647 Autor: Ziarul National
Silvia Radu i-a DEMIS pe șefii de la Transport și Educație pentru faptul că drumurile din capitală rămân „grav avariate”, iar copiii din capitală sunt alimentați cu terci cu viermi


Primarul interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, i-a demis astăzi, prin dispoziție, pe Oleg Poiată, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, dar și pe Alexandru Fleaș, șeful Direcției educație, tineret și sport.

Tot Silvia Radu a dispus ca Vitalie Butucel să asigure conducerea Direcției generale transport public şi căi de comunicaţie, unde activează ca adjunct, iar administrarea Direcției generale educație, tineret şi sport va fi preluată de șefa adjunctă, Viorica Negrei.

Pentru ambele posturi va fi organizat în scurt timp concurs public.

„Primarul general Silvia Radu a luat decizia retragerii din funcție a lui Oleg Poiată după o analiză detaliată a activității acestuia. În urma analizei, s-a constat un management defectuos care aduce prejudicii întregii administrații. Direcția nu a încheiat până la această oră un contract pentru întreținerea drumurilor publice, pentru anul 2018. De asemenea, s-a mai constat că subdiviziunea nu a dus la îndeplinire obligațiile care îi reveneau: marcarea drumurilor, semnalizarea corectă a acestora, nu s-au făcut pregătirile corespunzătoare pentru sezonul de iarnă, nu s-au luat măsuri în privința reparării drumurilor grav avariate, s-au atestat grave nereguli în privința gestiunii transportului public.

În cazul șefului Direcției educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, s-a constat, de asemenea, un management defectuos al sistemului de învățământ din municipiul Chișinău. Cazurile din ultima perioadă, în special neregulile apărute în procesul de alimentație a copiilor de la Grădinița nr. 157, precum și neregulile apărute în sistemul de învățământ de la Liceul „M. Eminescu”, sunt elemente de o gravitate deosebită. S-a stabilit că, deși lucrările de reparație efectuate la acest liceu nu au fost bine făcute, a fost efectuată plata acestora în mod nejustificat. Pentru plata nejustificată a unor astfel de lucrări, pentru cheltuirea iresponsabilă a banului public, primarul general va depune un denunț penal, pentru ca autoritățile în drept să verifice dacă s-a comis o faptă penală sau nu”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Chișinău.

Citiți AICI comentariile lui Fleaș și Poiată vizavi de decizia Silviei Radu de a-i demite.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md