21:18:58 23.04.2024
Stiri

FOTO // Startul sărbătorilor de iarnă la Orhei va fi dat pe 10 decembrie. Autoritățile au început deja instalarea pomului de Crăciun

Social 30.11.2017 13:50 Vizualizări1221 Autor: Ziarul National
FOTO // Startul sărbătorilor de iarnă la Orhei va fi dat pe 10 decembrie. Autoritățile au început deja instalarea pomului de Crăciun


La Orhei a început instalarea pomului de Crăciun, care va fi inaugurat pe 10 decembrie. Cu această ocazie, primăria Orhei va organiza un concert cu participarea lui Valentin Uzun cu orchestra Tharmis, dar şi o petrecere în aer liber cu DJ, se arată într-un comunicat de presă al primăriei.

Potrivit sursei citate, autoritățile din Orhei, la cererea primarului Ilan Șor, de doi ani optează pentru ca în Piața Vasile Lupu să fie instalat un brad de 24 de metri artificial. Tot în Piața Vasile Lupu va fi amenajat „un orășel de poveste cu eroi și personaje îndrăgite de copii, zone pentru realizarea fotografiilor, figurine luminoase, cerbi și alte decorațiuni cu tematica sărbătorilor de iarnă”. Totodată, orașul va fi împodobit cu zeci de kilometri și mii de instalații luminoase și decorațiuni tematice.

Strada Vasile Lupu va fi împodobită cu noi instalații luminoase și elemente decorative de sărbătoare, confecționate special pentru Orhei. Mai mult, centrul orașului va fi acoperit de o cupolă de luminițe, care va reda spiritul și feeria sărbătorilor de iarnă.

Strada Mihai Eminescu, ca în fiecare an, va fi transformată asemenea „Champs Elysees”, cu pomi împodobiți cu sute de luminițe curgătoare, spun autoritățile din Orhei.

Primăria subliniază că în premieră, în toate sectoarele din oraş vor fi instalate ghirlande şi figuri ornamentale cu simbolica sărbătorilor de iarnă, cupole, fulgi, precum şi alte elemente tematice. Atracţia principală a sărbătorilor de iarnă în Orhei, va fi tradiționalul Târg de Crăciun, aflat la cea de-a treia ediţie. El își va deschide ușile pe 23 decembrie.

Potrivit datelor statistice, în perioada sărbătorilor de iarnă, oraşul Orhei este vizitat de zeci de mii de oameni din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare.

Evenimentul de inaugurare va începe la ora 19.00 în Piaţa Vasile Lupu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md