Actualitate

O organizaţie internaţională este dispusă să finanţeze noi proiecte de mediu în R. Moldova

“MADRM este foarte receptiv și în scurt timp vom discuta despre noile proiecte. Pentru Republica Moldova ne dorim să promovăm investiții în eficiența energetică în sectorul public, managementul deşeurilor, apă şi sanitaţie, diminuarea riscurilor schimbărilor climatice, promovarea economiei verzi, spre crearea noilor oportunități pentru autoritățile locale”, a menționat Kari Homanen.

La rândul său, Iurie Uşurelu a specificat că sprijinul pe care îl are ţara noastră din partea Organizaţiei Nordice de Finanţare a Mediului este considerabil, iar ministerul este deschis pentru noi programe ce vor intensifica conlucrarea.

“Acordul cadru dintre Republica Moldova și NEFCO ne oferă oportunitatea de a spori finanțarea proiectelor din domeniile amintite. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului este deschis pentru un dialog constructiv și eficient, astfel încât să promovăm noi istorii de succes”, a precizat oficialul.

NEFCO (Nordic Environment Finance Corporation) este o instituție financiară internațională ce a fost înființată de către cinci țări nordice – Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia în 1990 și s-a concentrat pe finanțarea proiectelor cu impact pozitiv asupra mediului. Totalul fondurilor administrate de NEFCO este de aproximativ 500 de milioane de euro.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *