Utilajul de deszăpezire este gata de utilizare, pe Aeroportul Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru deszăpezirea pistei, căilor de rulare și parcărilor de deservire a aeronavelor au fost pregătite, din timp, utilajele de ultimă generație. Compania administrator a Aeroportului Internațional Chișinău „Avia-Invest” informează că este pregătită pentru a face față ninsorilor.

Potrivit Aeroportului Chişinău, pentru sezonul de iarnă 2017-2018 a fost mărită esențial cantitatea de material degivrant pentru pistă, căile de rulare și parcările de deservire a aeronavelor iar toate utilajele multifuncționale moderne vor asigura activitatea neîntreruptă a aeroportului și operarea în siguranță a zborurilor, chiar și în condiții meteo severe pe timp de iarnă.

„Declar cu încredere că Aeroportul Chișinău este pregătit pentru iarnă. Parcul de utilaje pentru deszăpezire este perfect funcțional. Avem în stoc 130 tone degivrant lichid și 80 tone solid pentru operațiunile de deszăpezire și degivrare a pistei, căilor de rulare și peronului”, a menționat Directorul General „Avia-Invest”, Jardan Petru.

Mașinile dotate cu pluguri, perii și suflante, precum și echipament de împrăștiere a materialului degivrat cât și frezele de zăpadă, reprezintă doar o parte din echipamentul special, care va asigura deszăpezirea și curățarea de gheață și zăpadă a suprafețelor de mișcare, pista de decolare aterizare, căile de rulare și parcările aeronavelor ale aerodromului.

La moment, Aeroportul Internațional Chișinău dispune de peste 25 utilaje multifuncționale, care sunt gata în orice moment să intervină în cazurile de urgență, generate de condițiile meteorologice specifice sezonului rece al anului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...