/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Primeau livrete militare fără a face armata. Trei persoane implicate într-o schemă frauduloasă, reținute

missing
30 noiembrie 2017, ora 12:26

Procuratura Anticorupție, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate au efectuat măsuri speciale de investigație și au documentat mecanismul de fraudare a procesului de încorporare în serviciul militar pe parcursul a două luni. În rezultat, au efectuat miercuri, 29 noiembrie, la sediul Centrului Militar și la domiciliile persoanelor suspectate, percheziţii în cadrul cărora au acumulat probe suplimentare asupra cazului investigat.

Potrivit materialelor urmăririi penale, persoanele publice din cadrul Centrului Militar al mun.Chișinău favorizau, contra plată, cetăţeni ai Republicii Moldova în a se eschiva de la serviciul militar în termen. Cumulativ, aceştia asigurau eliberarea actelor de evidență militară care nu corespundeau adevărului, prin aplicarea unor scheme de corupție, cu implicarea mai multor funcționari și militari din cadrul Centrului Militar mun.Chişinău.

„În acest scop a fost pusă la cale o schemă de pretindere a mijloacelor financiare de la persoanele care intenționau să obţină livret militar, însă fără a îndeplini serviciul militar în termen. Persoanele implicate în activitatea ilegală solicitau de la beneficiari anumite sume de bani, cu taxă flexibilă, asigurându-le amânarea neîntemeiată de încorporare prin manipularea documentelor de evidență, eliberându-le livrete militare ce nu corespundeau adevărului sau declararea acestora ca inapți pentru serviciul militar. Totodată, aceştia au implicat în schema de corupție și abuz, anumiţi membri ai Comisiei medico-militare în vederea fraudării și emiterii unor decizii medicale eronate. Prin această metodă s-a reuşit eschivarea cetățenilor de la obligațiunea îndeplinirii serviciului militar în termen”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Urmărirea penală continuă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram