Bradul argintiu, care a fost adus din statul Pennsylvania şi are 23 de metri înălţime, a fost aprins într-o ceremonie la care au participat importante figuri din lumea muzicii.Bradul va rămâne aprins în fiecare seară până în data de 7 ianuarie, însă de Crăciun va rămâne aprins timp de 24 de ore. După sărbători, el va fi donat ONG 'Habitat for Hummanity' pentru a se construi din lemnul său case pentru oameni defavorizaţi.

În vârful bradului a fost instalată, cum a devenit deja o tradiţie din 2004, o stea luminoasă realizată de firma Swarovski din 25.000 de cristale şi având un diametru de 3 metri.La aprinderea bradului au participat prezentatori cunoscuţi ai postului NBC precum Savannah Guthrie, Hoda Kotb şi Al Roker. Ziaristul Matt Lauer, care iniţial a anunţat că va fi prezent la eveniment, şi-a anulat participarea după ce miercuri a fost anunţată concedierea sa din cauza comportamentului sexual nepotrivit.

Luminiţele au fost aprinse la 21:00 ora locală (joi 02:00 GMT), într-un eveniment la care au participat artişti ca Brett Eldredge, Jennifer Nettles, Leslie Odom Jr., Pentatonix, Gwen Stefani şi The Tenors.