Actualitate

R. Moldova va implementa standarde europene de reglementare a dronelor civile

Potrivit unui comunicat de presă al Autorității Aeronautice Civile (CAA), citat de IPN, părțile s-au angajat să coopereze în vederea stabilirii reglementărilor la nivel național de utilizare în siguranță a dronelor civile, care să fie aplicate imediat ce Comisia Europeană va adopta cadrul comunitar unic în domeniu.

Parlamentul European trebuie să dea aviz oficial privind normele tehnice de utilizare a dronelor în primele luni ale anului 2018, astfel încât Comisia Europeană să adopte reguli concrete în cursul anului viitor.

Standardele UE se vor baza pe principiul că aparatele de zbor pilotate de la distanță trebuie să asigure un nivel de siguranță echivalent cu cel al operațiunilor aviatice cu echipaj uman și un control strict în ceea ce privește protecția datelor și a vieții private.

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova va fi asistată în procesul de integrare în condiții de siguranță a sistemelor de aeronave fără pilot în spațiul aerian național de către un grup de experți din cadrul Asociației Internaționale a Autorităților pentru Reglementarea Sistemelor fără pilot (JARUS). 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *