FIFA dă asigurări că tragerea la sorți a grupelor Cupei Mondiale din 2018 va fi transparentă: „Toate bilele sunt la fel”

h53836856

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a ținut să-i liniștească pe microbiști, afirmând că tragerea la sorți a grupelor Cupei Mondiale din Rusia nu va fi măsluită prin bile cu aspecte diferite sau prin bile încălzite ori răcite.

Reacția FIFA este urmarea îngrijorării exprimate de mai mulți iubitori ai fotbalului pe rețelele de socializare, îngrijorare care are la bază o afirmație făcută anul trecut de Sepp Blatter, fostul șef al forului mondial. „Tehnic, este posibil (n.r. – să încălzești sau să răcești bilele, pentru a măslui tragerea la sorți). Nu s-a întâmplat la evenimente organizate de FIFA, dar am văzut-o la evenimente organizate de UEFA”, a declarat elvețianul, în 2016, cotidianului argentinian La Nacion.

Oficialii FIFA au încercat să risipească temerile microbiștilor. „Nu e nimic adevărat (n.r. – în cele afirmate de Sepp Blatter). Toate bilele sunt la fel: nu se simt diferit la pipăit, nu este una mai caldă sau mai rece decât alta. Doar soarta va decide componența grupelor”, a explicat Chris Unger, directorul departamentului competiții din cadrul forului fotbalistic internațional, citat de Evening Standard.

Tragerea la sorți a grupelor Cupei Mondiale din 2018 va avea loc pe 1 decembrie, la Sankt-Petersburg.

În alcătuirea lor se va ține cont de faptul că nici o grupă nu trebuie să conțină mai mult de o reprezentantă a fiecărei confederații continentale, cu excepția Europei, care poate avea două echipe în aceeași grupă.

# Urna 1

Rusia
Germania
Brazilia
Portugalia
Argentina
Belgia
Polonia
Franța

# Urna 2

Spania
Peru
Elveția
Anglia
Columbia
Mexic
Uruguay
Croația

# Urna 3

Danemarca
Islanda
Costa Rica
Suedia
Tunisia
Egipt
Senegal
Iran

# Urna 4

Serbia
Nigeria
Australia
Japonia
Maroc
Panama
Coreea de Sud
Arabia Saudită

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente