/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Încă 5000 de autorizații pentru transportatorii din Moldova, oferite de Ucraina în 2017

missing
30 noiembrie 2017, ora 11:09

În cadrul întrevederii la Tbilisi, la Summitul „Tbilisi Belt and Road Forum 2017”, premierii Republicii Moldova și Ucrainei, au convenit asupra majorării anul viitor a cotelor pentru transportatorii internațional de mărfuri de la 43 până la 60 de mii de autorizații. Totodată, Premierii Pavel Filip și Vladimir Groisman au convenit asupra majorării termenului de aflare a conducătorilor auto internaționali din Republica Moldova pe teritoriul Ucrainei. Astfel, aceștia vor avea posibilitatea să se afle pe teritoriul țării vecine pentru o perioada mai mare de 90 de zile.

Anterior viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii a semnat ordinul privind aprobarea criteriilor de eliberare a unor tipuri de autorizații operatorilor de transport rutier, la cerere, de categoria I, de tipul ”Ucraina bilateral/tranzit”.

Potrivit ordinului documentele respective vor fi eliberate de Agenția Națională Transport Auto, nu mai mult de o autorizație pentru fiecare autovehicul din parcul eligibil al fiecăruia solicitat, cu respectarea procedurilor stabilite de prevederile Codului transporturilor rutiere, adoptat prin Legea nr. 150 din 17 iulie 2014.

Ordinul a fost emis în scopul valorificării autorizațiilor suplimentare, solicitate de partea moldovenească de la autoritățile de la Kiev, pentru a asigura toți operatorii de transport rutier cu autorizații de tipul ”Ucraina bilateral/tranzit”.

Conform indicațiilor vicepremierului Octavian Calmîc, Ministerul Economiei și Infrastructurii va monitoriza procedura de eliberare și utilizare ulterioară de operatori a autorizaților.

Anterior, Ucraina a acordat Republicii Moldova, suplimentar, 3000 de autorizații pentru transportul internațional de mărfuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram