Pavel Filip s-a autointitulat „elevul model al Parteneriatului Estic”; Cum a fost trunchiat un articol al unui jurnalist german

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zilele trecute presa aservită de la Chișinău scria o știre prin care premierului Pavel Filip i-a fost atribuit calificativul de „elev model al Parteneriatului Estic” de către un jurnalist german de la prestigiosul ziar Frankfurter Allgemeine Zeitung. Jurnalista Elena Robu a aflat însă că, calificarea îi aparține în exclusivitate premierului și nu jurnalistului. Deci, premierul singur își atribuie laude.

Într-un articol pe blogul său, jurnalista scrie că l-a contactat pe jurnalistul Michael Stabenow, care i-a confirmat că, calificarea ca fiind unul dintre „elevii model ai Parteneriatului Estic” îi aparține în exclusivitate premierului și nu jurnalistului.

„Și ceea ce trebuia de demonstrat este demonstrat. Michael Stabenow nu a dat nicio apreciere activității premierului Filip, așa cum a fost intrepretat în presa de la Chișinău care a relatat despre „grandiosul” succes al lui Filip în cadrul summmitu-ului Parteneriatului Estic. Calificarea ca fiind unul dintre „elevii model ai Parteneriatului Estic” îi aparține în exclusivitate premierului și nu jurnalistului. Deci, să fie clar, premierul singur își atribuie laude”, scrie jurnalista.

Aceasta spune că a obținut acordul jurnalistului Michael Stabenow să publice o parte din discuția pe care a avut-o:

1. “I did not make any personal assessment of the situation in your country”.

– Eu nu am făcut nicio evaluare a situației din țara voastră

2. “The article states that Prime Minister Filip considers himself a positive example (“Musterschüler”) among the Eastern partners.”

-Articolul relatează că premierul Pavel Filip se consideră pe sine însuși un model în cadrul Parteneriatului Estic

„Așadar, iată cum se fac pe bandă rulantă știrile de către o parte a presei din Moldova: trunchiază, exagerează și operează cu calificări inexistente. Asta nu e fake-news?! Și de parcă asta nu este suficient, a fost inclus în tot acest joc politic reputația prestigiosului ziar Frankfurter Allgemeine Zeitung, dar și reputația jurnalistului Michael Stabenow, cu o bogată experiență profesională. Din 2014 este corespondentul politic al ziarului pentru UE, NATO și Benelux. Credeți că vreo instituție media își va cere scuze publice pentru că a trunchiat mesajul și i-a atribuit jurnalistului german calificările pe care și le face sie însuși premierul Filip? O instituție media care se respectă, așa ar face”, conchide Elena Robu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...